728 x 90

Jaguar показа виртуалното Vision Gran Turismo Coupé (видео)

Jaguar показа виртуалното Vision Gran Turismo Coupé (видео)

Jaguar показа виртуалния суперкар Vision Gran Turismo Coupé, създаден за компютърната игра Gran Turismo Sport. Дизайнът на ексклузивната кола е изпълнен във футуристичен вид, но при това в облика има препратки кум класическите спортни автомобили на компанията – моделит C-Type и D-Type, както и към съвременния болид I-Type 4 за световните серии Формула Е. В

Jaguar показа виртуалния суперкар Vision Gran Turismo Coupé, създаден за компютърната игра Gran Turismo Sport. Дизайнът на ексклузивната кола е изпълнен във футуристичен вид, но при това в облика има препратки кум класическите спортни автомобили на компанията – моделит C-Type и D-Type, както и към съвременния болид I-Type 4 за световните серии Формула Е.

В основата на модела е залегнал карбоново-алуминиев монокок, а панелите на тялото са направени от експериментални облекчени материали. Двуместното купе е получило системата KITT-E с изкуствен интелект, който помага на водача – с помощта на холографски проектор, да извежда необходимите за състезателя данни, а на прозорците се появяват графики с разширена реалност.

В движение пълноприводният Vision Gran Turismo Coupe се привежда от три елмотора – един на предната ос и два на задната – с обща мощност 1020 к.с. Особеност на суперкара са елементите за активна аеродинамика и синтезираният звуков компонент, който симулира звука на класическия бензинов двигател Jaguar D-Type.

Jaguar Vision Gran Turismo Coupe няма серийни перспективи, подобно на други проекти от тази гама. Автомобилът ще се предлага само виртуално в компютърната игра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт