728 x 90

Хванаха шофьор на Ford Focus със 703 км/ч при ограничение 70?!

Да превишиш скоростта винаги е опасно – и доста често завършва с наказателен акт, който хич не е евтин. Но колко ли е неприятно да те хванат с 10 пъти над ограничението? Шофьор на автомобил Ford Focus в градче в област Анкона в Италия съвсем наскоро беше регистриран да преминава през камера с неверотните 707

Да превишиш скоростта винаги е опасно – и доста често завършва с наказателен акт, който хич не е евтин. Но колко ли е неприятно да те хванат с 10 пъти над ограничението?

Шофьор на автомобил Ford Focus в градче в област Анкона в Италия съвсем наскоро беше регистриран да преминава през камера с неверотните 707 километра в час. Ограничението е било 70 км/ч.

Разбира се, става дума за грешка в измервателното устройство, което по неизвестна причина отчита на практика невъзможната за лек автомобил скорост. Припомняме, че най-новият Focus има електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч във ST версията си.

Още по-шокиращото е, че служителят на реда на обръща внимание на нереалната стойност и съставя акт, който е на стойност 850 евро. След това полицията не отменя наказанието, което включва и отнемане на 10 точки от талона, а съветва шофьора да подаде жалба.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт