728 x 90

Американци сътвориха кола с 2000 коня!

    Неизвестната американска компания TranStar Racing анонсира, че е готова да произвежда автомобил с мощност от 2000 „коня“, максимална скорост 483 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,7 секунди.По проекта на супер возилото Dagger GT работят специалисти по аеродинамика от NASA, дизайнерите на Saleen S7 и най-добрите инженери от автоиндустрията. Dagger разполага с

    Неизвестната американска компания TranStar Racing анонсира, че е готова да произвежда автомобил с мощност от 2000 „коня“, максимална скорост 483 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 1,7 секунди.
    По проекта на супер возилото Dagger GT работят специалисти по аеродинамика от NASA, дизайнерите на Saleen S7 и най-добрите инженери от автоиндустрията. Dagger разполага с умопомрачителните 2712 Нм въртящ момент.
    В основата на Dagger GT лежи пространствена рама, изработена от хроммолибденови сплави. На нея са монтирани панелите на купето от свръхмодерни композитни материали. Американците подчертават факта, че много от детайлите са разработени по авиационни и космически технологии и поради тази причина инженерите са ползвали помощ от специалисти на NASA.
    Двигателят е разположен пред задния мост и е снабден с шестстепенна механична скоростна кутия. Работи със специална смес от състезателен бензин, метанол и етанол.
    Максималната скорост на Dagger GT е 483 км/ч и според инженерите тя може да бъде поддържана в продължение на шест минути, стига да има достатъчно дълго и право трасе и резервоарът на автомобила е пълен догоре.
    Вероятно с колата ще вървят и някакви специални гуми, които да издържат на натоварването и да трябва да се сменят, когато се качите на обществен път.
    TranStar Racing планира да пусне автомобила си в три различни версии – състезателен болид, предназначен само за надпревари, суперкар, подходящ за нормалната пътна мрежа и свръхлуксозна модификация с изключително богато базово оборудване.
    Първите пет екземпляра на суперколата ще бъдат направени следващата година, като два вече се предплатени. През 2012 г. на пазара ще бъдат пуснати още 10 бройки на базова цена от 450 хиляди долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт