728 x 90

Продават кадилакът на Капоне за 500 000 долара

    Този красив 1928 Cadillac от 1928 година, който виждате на снимките, е пирнадлежал на един от най-големите мафиоти в света – Ал Капоне. С нея гангстерът се е предвижвал из Чикаго. Тази уникална кола е напълно реставрирана и се продава на търг за сериозната сума от 500 000 долара. Според слухове кадилакът дори е използван

    Този красив 1928 Cadillac от 1928 година, който виждате на снимките, е пирнадлежал на един от най-големите мафиоти в света – Ал Капоне. С нея гангстерът се е предвижвал из Чикаго. Тази уникална кола е напълно реставрирана и се продава на търг за сериозната сума от 500 000 долара. Според слухове кадилакът дори е използван и от президента на САЩ Франклин Рузвелт след арестуването на Капоне. Тази кола на мафиота е и първият брониран автомобил в света.
    Возилото разполага с мощна сирена, както радиостанция, настроена на вълните, които използва полицията. Двигателят предполага умопомрачителните за времето си 90 конски сили мощност. Кадилакът тежи 1370 кг., като при последното реставриране удебелените за предпазване от куршуми брони са заменени, останали са само бронираните стъкла. Дебелината на спецалните прозорци е 2,5 сантиметра.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт