728 x 90

И Папата минава на електрически автомобил

Папа Бенедикт XVI иска в най-скоро време да смени бензиновия си папамобил с електрически. Това ще позволи на Ватикана да стане най-екологичната страна. Тва зяави кардинал Джовани Лойоло во време на презентацията на книгата  The Energy of the Sun in the Vatican ("Енергията на слънцето във Ватикана").Преговорите за създаването на автомобил, работещ на електрическа тяга,

Папа Бенедикт XVI иска в най-скоро време да смени бензиновия си папамобил с електрически. Това ще позволи на Ватикана да стане най-екологичната страна. Тва зяави кардинал Джовани Лойоло во време на презентацията на книгата  The Energy of the Sun in the Vatican ("Енергията на слънцето във Ватикана").
Преговорите за създаването на автомобил, работещ на електрическа тяга, с Ватикана вече води немската компания SolarWorld. Тя прави слънчеви батерии, като някои от тях вече са поставени на сгради във Ватикана от 2008 година. 
Маркетинговият директор на Solar World Милан Ницшке обяснява, разработката на електромобила ще отнеме повече време, отколкото на бензиновия папамобил. Машината трябва да бъде максимално безопасна. Освен това возилото ще ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 3 секунди.
В момента Бенедикт XVI  ползва "кабриолет", направен на базата на всъдехода G-Class.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт