728 x 90

В очакване на Шейната (видео)

Дядо Коледа излетя от Северния полюс на 24 декември (11 ч. наше време) Дядо Коледа ще достави 60 хиляди тона подаръци за децата. За това съобщи на заинтересованите Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка (NORAD – North American Aerospace Defense Command). Официалният представител на НОРАД Бил Люис съобщи, че Дядо Коледа излетя от

Дядо Коледа излетя от Северния полюс на 24 декември (11 ч. наше време)

Дядо Коледа ще достави 60 хиляди тона подаръци за децата. За това съобщи на заинтересованите Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка (NORAD – North American Aerospace Defense Command). Официалният представител на НОРАД Бил Люис съобщи, че Дядо Коледа излетя от Северния полюс днес в 11 ч. БГ време и започна околосветско пътешествие. Добрият старец и теглената му от елените шейна ще гостува първо в Нова Зеландия и Австралия, след това завива към Япония, Русия, Азия, Африка, Европа, Канада и САЩ.
По думите на Луис, НОРАД "никога не знае, какъв конкретен маршрут ще избере" Дядо Коледа. Но със сигурност ще премине в мястото където се намирате един-два часа преди настъпване на Коледа. Отначало придвижването на Шейната се фиксира от 47 радара. След това се включват спътниците, снабдени с инфрачервени датчици. Последните ще реагират на топлинното излъчване от червения нос на елена Рудолф. Очаква се при наближаването на Канада и САЩ Дядо Коледа да бъде екскортиран от изстребители.
Дежурните в щаб-квартирата на НОРАД могат да споделят по всяко време къде точно се намира Дядо Коледа, стига да им изпратите електронно послание на адрес [email protected]. На офицерите помагат 1200 доброволци. През миналата година на телефоните на агенцията са постъпили 70 000 обаждания и 12 000 електронни писма от повече от 200 страни.
Имащите достъп до Интернет могат сами да проследят околосветското пътешествие на Дядо Коледа и свитата му на сайта http://www.noradsanta.org/, където се предоставя обширна информация на 7 езика. Този портал се посещава всяка година от десетина милиона човека. Традицията на НОРАД съществува от 1955 г., а партньорството на Google в тази забавна програма е от последните няколко години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт