728 x 90

"Рено Нисан България" награди деца с Дисниленд

Пътуване до Дисниленд (Париж) спечелиха ученици от София и Пловдив в конкурса за рисунка "Да стигнем до училище безопасно" В началото на седмицата на официална церемония бяха обявени трите екипа ученици, победители в IV-тото издание на конкурса за рисунка, към международната програма на Renault за безопасност на движението „Безопасност за всички”. Събирането се превърна в

Пътуване до Дисниленд (Париж) спечелиха ученици от София и Пловдив в конкурса за рисунка "Да стигнем до училище безопасно"

В началото на седмицата на официална церемония бяха обявени трите екипа ученици, победители в IV-тото издание на конкурса за рисунка, към международната програма на Renault за безопасност на движението „Безопасност за всички”. Събирането се превърна в малък празник за 10-те екипа-финалисти, които бяха дошли от София, Пловдив, Ловеч, Благоевград и Сопот, за да разберат финалното класиране. Всички победители получиха подаръци от Renault, а създателите на трите най-добри рисунки получиха шанса да присъстват на международната среща на финалистите от другите страни-участнички, която по традиция се провежда в Дисниленд, Париж.
Залата на Френския Институт, който традиционно подкрепя инициативата, се оживи от  гласовете на малчуганите и от цветовете на техните рисунки. С помощта на приятелите от Ателие „Манги”, учениците сътвориха бутафорни автомобил, светофар и дърво, за да илюстрират реална пътна обстановка. Столична Община и Съветът за Безопасност на Движението на Децата в Столична Община за поредна година поощриха софийските училища спечелили в надпреварата с допълнителни подаръци. В журито, което избра най-добрите рисунки, измежду 660-те изпратени от цялата страна, имаше представители още на UNICEF, на Рено Нисан България и на преподавателите по изобразително изкуство в начален курс. Всички училища от страната, изпратили творби на свои възпитаници, дори недостигнали до финала, получиха сертификат за участие.
Много от вас познават Международната програма на Renault „Безопасност за всички” от миналите години. Основната идея на инициативата е да помага на най-малките участници в пътното движение да придобият знания и умения за адекватно и безопасно движение по пътищата. Над 22 страни по света участват в програмата, която в нашата страна стартира през 2007 година. От следващото пето издание се готвят нови изненади свързани с въвеждането на важни екологични понятия и практики, разбира се поднесени под формата на игра на малчуганите от началните класове.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт