728 x 90

Защо в Саудитска Арабия е забранено на жените да шофират

    Саудитска Арабия е единствената страна в света, където е забранено на жените да карат автомобили. Местните учени представиха своите възгледи защо не бива да има жени шофьори. Според тях, ако се разреши на жената да върти волана след 10 години в Саудитска Арабия "няма да останат девственици". Учените от висшия религиозен съвет написаха писмен отчет

    Саудитска Арабия е единствената страна в света, където е забранено на жените да карат автомобили. Местните учени представиха своите възгледи защо не бива да има жени шофьори. Според тях, ако се разреши на жената да върти волана след 10 години в Саудитска Арабия "няма да останат девственици". Учените от висшия религиозен съвет написаха писмен отчет към законадателния орган. В него пише още за всевъзможни страшни последствия от евентуалното разрешение на жените да карат автомобили.
    По тяхно мнение, след "изчезването на девствениците в страната" идва ред на "проституцията, порнографията, хомосексуализма и вълна на разводите". Като пример на "морален упадък" са дадени другите мюсюлмански държави в Близкия Изток, където на жените е разрешено да бъдат шофьори. Един от учените дава пример със съседна на Саудитска Арабия страна, в която като влязъл в едно кафене с ужас установил, че "една жена го гледа, а друга направила такъв жест", че веднага му станало ясно, че е достъпна.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт