728 x 90

Великден идва с филателна изложба "Природата и ние"

    Във връзка с предстоящите Великденски празници “Български пощи” ЕАД и Съюзът на българските филателисти ще организират пролетна филателна изложба под надслов: “Природата и ние”. Изложбата ще се проведе от 7 до 18 април 2012 г. в Централна поща – София. В нея ще бъдат показани около 30 експоната на български филателисти от цялата страна.Изложбата има

    Във връзка с предстоящите Великденски празници “Български пощи” ЕАД и Съюзът на българските филателисти ще организират пролетна филателна изложба под надслов: “Природата и ние”. Изложбата ще се проведе от 7 до 18 април 2012 г. в Централна поща – София. В нея ще бъдат показани около 30 експоната на български филателисти от цялата страна.
    Изложбата има за цел да популяризира пощенските марки и филателията сред обществеността у нас и най-вече сред децата и учениците. Организаторите са подбрали сбирки, които показват по най-красноречив начин многообразието от теми в пощенските миниатюри, като птици, животни, цветя и опазване на природната среда. Голяма част от експонатите са награждавани с високи отличия на международни и световни филателни изложби. Ще бъдат показани и тематични експонати от Република Македония.
    Изложбата ще бъде открита на 7 април 2012 г., 11.00 часа, Централна поща – София.

    На 07.04.2012 г., от 10.30 ч., в зала 2 на Централна поща, гр.. София, ул. „Гурко” № 6, главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки ще пусне в упортреба издание на тема: „Двадесета национална антарктическа експедиция”: 1 (една) пощенска марка с винетка, блок с една пощенска марка, илюстрован плик със стандартен знак за цена (0,65 лв.) на пощенската услуга и специален пощенски печат.
    Номинална стойност на пощенската марка с винетка: 1,40 лв
    Тираж на пощенската марка с винетка: 18 000 бр.
    Номинална стойност на пощенската марка в блока: 0,65 лв
    Тираж на блока с една пощенската марка: 5100 бр.
    Художник: проф. Стефан Груев

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт