728 x 90

12 000 пощенски марки за 100-годишен юбилей

    Министър Ивайло Московски валидира пощенска марка по случай 100 годишнината от създаването на транспортно министерство Отбелязваме един век от създаването на Министерството на железниците, пощите и телеграфите. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при валидирането на специално пощенско филателно издание посветено на институцията.„През годините наименованието на министерството се е сменяло

    Министър Ивайло Московски валидира пощенска марка по случай 100 годишнината от създаването на транспортно министерство

    Отбелязваме един век от създаването на Министерството на железниците, пощите и телеграфите. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при валидирането на специално пощенско филателно издание посветено на институцията.
    „През годините наименованието на министерството се е сменяло много пъти, но неговите цели за развитие на транспортa и съобщенията на страната са останали непроменени”, каза министър Ивайло Московски.  В годината на създаването на институцията, България е била от около 30 години свободна държава, но вече е била узряла за идеята, че транспортът и съобщенията са сред основните отрасли, които движат икономиката на страната.
    „Преди по-малко от месец България бе удостоена, след 8-годишно отсъствие и от двата съвета на Всемирния пощенски съюз, с честта да заеме две зам.-председателски места”, каза министър Московски. „Участието на такова високо ниво със сигурност ще носи ползи и ще бъде от значение за бъдещи реформи”,  добави още транспортният министър.
    Ивайло Московски каза още, че през 1908 г. в страната са действали 14 телефонни централи с 820 инсталирани телефонни номера, а днес, само  абонатите на мобилни телефонни услуги достигат 10 милиона.
    По думите на министъра, след приемането на страната ни за пълноправен член на Европейския съюз, България има безпрецедентния шанс да се възползва от близо 4 милиарда лева безвъзмездни инвестиции в транспортната инфраструктура на страната. „Нашата цел е благодарение на тези средства да продължим развитието на сектора като само за последните три години сме изплатили над 540 млн. лв. за развитие на железопътната инфраструктура на страната”.
    Юбилейното издание се състои от пощенска марка и специален пощенски печат. Художник на проектите е Дамян Дамянов. Тиражът  на марката е 12 000 бр.
    На събитието присъстваха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и изпълнителният директор на „Български пощи” ЕАД  Деян Дънешки.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт