728 x 90

Колите поскъпват почти всеки месец

Колите поскъпват почти всеки месец

Наред с постоянно увеличаващото производство на автомобили, компаниите в бранша могат да се похвалят и с постоянно нарастващи цени на продуктите. Разбира се, това се дължи основно на инфлацията, както и на няколко други фактори, но по-изненадващ е размерът на ръста през последно време. Сравнение между средната цена на чисто нова кола в Америка за

Наред с постоянно увеличаващото производство на автомобили, компаниите в бранша могат да се похвалят и с постоянно нарастващи цени на продуктите. Разбира се, това се дължи основно на инфлацията, както и на няколко други фактори, но по-изненадващ е размерът на ръста през последно време.

Сравнение между средната цена на чисто нова кола в Америка за месец юли тази година срещу същия месец на 2014 г. показва, че машините са станали по-скъпи с 2.6 процента. Така, ако сега средната цена на нов автомобил е 33 453 долара, то преди 12 месеца тя е била с 856 долара по-малко.

Колкото и странно да звучи, не премиум производителите "водят хорото" при тази статистика, а напротив – масовите производители. При Nissan увеличението е 5.5%, при Hyundai-Kia е 4.8%, при Ford – 3%, а при Honda – 2.8%.

Важно е да се отбележи, че статистиката обхваща само леките и лекотоварните автомобили и е подготвена от Kelley Blue Book.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт