728 x 90

Перничанин обикаля света със стария си Opel Astra

Перничанин обикаля света със стария си Opel Astra

Станалият изключително популярен в интернет перничанин Валентин Дрехарски продължава да покорява нови места със своя Opel Astra от първо поколение. През тази година бившият управител на банков клон в града е изминал 23 000 километра за 84 дни по пътищата на планетата. Преминал е през 17 държави – пет от които нови в неговия каталог, който

Станалият изключително популярен в интернет перничанин Валентин Дрехарски продължава да покорява нови места със своя Opel Astra от първо поколение.

През тази година бившият управител на банков клон в града е изминал 23 000 километра за 84 дни по пътищата на планетата. Преминал е през 17 държави – пет от които нови в неговия каталог, който вече включва 75 посетени страни с автомобил. Ето какво споделя самият той в личната си Facebook страница: 

"През 2016 година обиколих седемнадесет държави, в това число четири непризнати от световната общност (Сернокипърската турска република, Република Абхазия, Луганската народна република, Донецката народна република). Към списъка от 70 държави, които съм обиколил с автомобил, добавих 5 нови и общият им брой вече е 75. Стигнах до бреговете на шест морета: Средиземно, Черно, Азовско, Бяло (на север), Баренцово и Балтийско.

В продължение на 83 дни пропътувах над 23 хиляди километра. Изминатото разстояние не е голямо защото в Кипър, Абхазия и Крим на малка територия са разположени много на брой забележителности, т. е. разглеждането им изисква дълго време при малко изминати километри.

По време на пътешествието с очите си видях как се живее в държави и територии, съществуващи в противоречие с международни решения и правни принципи. Преди влизането ми в Норвегия, на руския граничен пункт, получих най-високата оценка по време на пътешествието ми. Служителката на границата като ми гледаше паспорта с печатите и датите, разбирайки че в продължение на два месеца съм обиколил толкова много държави, каза: „Вие сте щастлив човек!“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт