728 x 90

Porsche със сервизна акция за… спирачна течност

Porsche със сервизна акция за… спирачна течност

Porsche организира една от най-любопитните сервизни акции в историята на автомобилностроенето. Немците ще трябва да прегледат около 30 000 туби от един и 30 литра със спирачна течност. Причината е не качеството на продукта, а грешния му етикет. Вместо DOT4, на тубите пише само DOT. Макар и да не касае директно потребителите, проблемът, казват от

Porsche организира една от най-любопитните сервизни акции в историята на автомобилностроенето. Немците ще трябва да прегледат около 30 000 туби от един и 30 литра със спирачна течност.

Причината е не качеството на продукта, а грешния му етикет. Вместо DOT4, на тубите пише само DOT. Макар и да не касае директно потребителите, проблемът, казват от Американското бюро за пътна безопасност, може да е сериозен, ако клиентите поставят грешна спирачна течност в автомобилите си.

Това може да доведе до драстично отслабване на спирачните качества на системата, което пък от своя страна да създаде предпоставки за катастрофи.

Рorsche възнамерява да смени етикетите на всички дефектни бройки, като за целта ще работи със своите дилъри. От компанията препоръчват на клиентите си да обърнат особено внимание на спирачната течност, която използват, ако им предстои смяна на такава.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт