728 x 90

Акция "Паркирал си неправилно" за софийските шофьори

Акция "Паркирал си неправилно" за софийските шофьори

През уикенда в София стартира акция срещу нередно паркираните автомобили върху места за хора с намалена мобилност. Първи снимки от случващото се се появиха във Facebook групата "Забелязано в София", а скоро след това стана ясно, че става дума за каузата „JAMBA – Кариера за всички“. Тя е стартирана от фондация Social Future, която отбелязва международния

През уикенда в София стартира акция срещу нередно паркираните автомобили върху места за хора с намалена мобилност. Първи снимки от случващото се се появиха във Facebook групата "Забелязано в София", а скоро след това стана ясно, че става дума за каузата „JAMBA – Кариера за всички“.

Тя е стартирана от фондация Social Future, която отбелязва международния ден на хората с увреждания. Като част от въпросната кауза е кампанията „Повече от Необикновени“, която цели да промени нагласите към хората с различни възможности, като покаже техните възможности и таланти за работа. 

Основната мисия на акцията е да привлече общественото внимание към проблемите на хората с увреждания. За целта, от фондацията реализират социален експеримент чрез разлепването на стикери върху предните и задните стъкла на автомобили, спрени неправомерно на паркоместа за инвалиди. Стикерите са с надпис "Паркирал си неправилно! #Равен достъп".

Източник: ClubZ 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт