728 x 90

Кои са четирите автомобилни икони според боса на Mercedes?

    По време на отминалия автомобилен салон в Детройт, Mercedes-Benz показа чисто новото поколение на емблематичния си G-Class. По време на церемонията, босът на фирмата, Дитер Цетше, обяви кои според него са иконите на автомобилната индустрия. Интересното е, че G-Class не попада сред тях. Най-важните за историята на автомобилите и тяхното бъдеще, според Цетше, са Ford

    По време на отминалия автомобилен салон в Детройт, Mercedes-Benz показа чисто новото поколение на емблематичния си G-Class. По време на церемонията, босът на фирмата, Дитер Цетше, обяви кои според него са иконите на автомобилната индустрия.

    Интересното е, че G-Class не попада сред тях. Най-важните за историята на автомобилите и тяхното бъдеще, според Цетше, са Ford Mustang, Jeep Wrangler, Porsche 911 и Mercedes 300 SL.

    Обединяващото между тях според ръководителя на немската марка е фактът, че те се отличават от всички конкуренти, а и освен това са нещо като основоположници на своите класове.

    Втората им най-важна характеристика е това, че дизайнът и качествата им са вечни – независимо от далеч по-модерните им наследници, те си остават, по думите на Цетше, ненадминати.

    Все пак, към края на презентацията си, босът добави, че G-Class също заслужава да бъде в този списък заради качествата си.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт