728 x 90

Милионер си поръча прах от Луната в боята на Aston Martin Valkyrie

    Неизвестен по име милионер и колекционер на екзотични автомобили се похвали в мрежата на Instagram, че неговият екземпляр Aston Martin Valkyrie ще бъде наистина уникален. Причината за това е, че в боята на колата ще бъде примесен истински лунен прах. Бизнесменът, с прякор Lamborghiniks, казва, че вече е купил камък от планетата, който ще бъде превърнат

    Неизвестен по име милионер и колекционер на екзотични автомобили се похвали в мрежата на Instagram, че неговият екземпляр Aston Martin Valkyrie ще бъде наистина уникален.

    Причината за това е, че в боята на колата ще бъде примесен истински лунен прах. Бизнесменът, с прякор Lamborghiniks, казва, че вече е купил камък от планетата, който ще бъде превърнат във супер фин прах.

    На шега човекът коментира, че ще има първата кола в историята, която не принадлежи на нашата планета. Засега няма информация колко ще струва тази глезотия, но имайки предвид цената на автомобила от невероятните 2.6 милиона долара няма да се учудим да става дума за няколко десетки хиляди от същата валута.

    Хипер автомобилът на Aston Martin ще има мощност 1130 конски сили, като огромната част от тях – около 1000, ще идват от атмосферния  6.5-литров V12 двигател, дело на Cosworth. Естествено, всички бройки от производствената серия на Valkyrie са предварително разпродадени, което прави бъдещите собственици и феновете още по-нетърпеливи.

    Хибридното задвижване на Valkyrie ще се прояви под формата на система KERS от първото поколение на тази технология, която ще осигурява около 130 конски сили. В този случай системата преобразува топлината, отделена при работата на спирачките в енергия.

    С обща мощност 1130 конски сили и тегло от едва 1030 килограма, Valkyrie ще постигне впечатляващ коефициент тегло/мощност, тъй като водачът ще разполага с повече от 1 конска сила на всеки килограм от теглото на колата.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт