728 x 90

Лос Анджелис – градът с най-много задръствания

    Американската организация INRIX, световен лидер в областта на транспортните анализи и свързаните товарни автомобили услуги, публикува своята годишна трафик класация – Global Traffic Scorecard. INRIX анализира задръстванията в 1360 града в 38 страни. Очаквано САЩ се нареждат като една от най-претоварената развита страна в света, като шофьорите там изразходват средно по 41 часа в годината

    Американската организация INRIX, световен лидер в областта на транспортните анализи и свързаните товарни автомобили услуги, публикува своята годишна трафик класация – Global Traffic Scorecard. INRIX анализира задръстванията в 1360 града в 38 страни. Очаквано САЩ се нареждат като една от най-претоварената развита страна в света, като шофьорите там изразходват средно по 41 часа в годината в "тапи", което струвало около 305 милиарда долара през 2017 г. на Америка или средно по 1445 долара на шофьор.

    INRIX установява, че най-много време в задръстванията в пиковите часове губят жителите на Лос Анжелис – средно 102 часа в рамките на 240 работни дни. На второ място е Москва, следвана от Сао Пауло (86 часа) и Сан Франциско (79 часа). САЩ представляват 10 от 25-те най-големи града в света с най-груби задръствания. Булевардът в Ню Йорк "Крос Бронкс" пък е най-непроходимия и бавен в Щатите вече трета поредна година. През 2017-а, минавайки от там шофьорът губи 118 часа годишно.

    INRIX счита, че задръстванията по пътищата са ситуации, при които скоростта на автомобилния поток спада под 65% от скоростта при нормално движение по пътя. Този показател обаче се измерва за всеки път поотделно. Според INRIX средностатистическите жители губят 9% от времето си за пътуване в задръствания, движещи се със скорост по-малко от 15 км/ч.

    Лидер по отношение на задръстванията през 2017 г. по държави е Тайланд, чиито жители губят в задръстванията по време на пиковите часове, средно по 56 часа. Освен това сред първите пет по този показател попадат Индонезия (51 часа), Колумбия (49 часа) и Венецуела (42 часа).

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт