728 x 90

Руснаци сложиха V8 мотор от BMW X5M в ЗИЛ (видео)

    Къде другаде, ако не в Русия, стар камион ЗИЛ може да получи съвременен V8 мотор? Точно такава трансплантация са направили група руски ентусиасти, които са взели 8-цилиндровия битурбо двигател от BMW X5M и са го поставили в коша на камионетка от производителя ЗИЛ. Макар и операцията да не е напълно завършена, първите пътни опити показват

    Къде другаде, ако не в Русия, стар камион ЗИЛ може да получи съвременен V8 мотор? Точно такава трансплантация са направили група руски ентусиасти, които са взели 8-цилиндровия битурбо двигател от BMW X5M и са го поставили в коша на камионетка от производителя ЗИЛ.

    Макар и операцията да не е напълно завършена, първите пътни опити показват доста впечатляващи резултати. Тежкият стар товарен автомобил успява да ускори от място до 100 км/ч за невероятните 6.0 секунди.

    Разбира се, V8 моторът не е единственото подобрение, с което се е сдобил камионът. Към него върви и автоматична трансмисия от бързата джипка на баварците, а управлението й става чрез познатия лост на централната конзола.

    Режимите на движение също остават активни, както и лопатките за ръчна смяна на предавките зад волана. Откриваме дори iDrive селектора за навигационната система, макар и такава всъщност да няма.


    Вижте камиона на Tesla в движение на магистрала!


     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт