728 x 90

Range Rover с рекорд по 99-е завоя на Тянмън (видео)

    Мощният SUV на Land Rover – Range Rover Sport SVR, управляван от пилота на Panasonic Jaguar Racing Хо-Пин Тунг, разби рекорда по преодоляване на 99-е завоя по прочутия планински път Тянмън в Китай. Серийният Range Rover Sport SVR постави нов, неофициален рекорд от 9 минути 51 секунди за 11,3-километровото изкачване със средна скорост 68,8 км/ч (42,8

    Мощният SUV на Land Rover – Range Rover Sport SVR, управляван от пилота на Panasonic Jaguar Racing Хо-Пин Тунг, разби рекорда по преодоляване на 99-е завоя по прочутия планински път Тянмън в Китай. Серийният Range Rover Sport SVR постави нов, неофициален рекорд от 9 минути 51 секунди за 11,3-километровото изкачване със средна скорост 68,8 км/ч (42,8 мили/ч), надминавайки предишното най-добро постижение от 10 минути 31 секунди – поставено от суперавтомобил Ferrari 458 Italia през 2016 година.
     
    С 575 к.с., предоставени от модерния двигател V8 с компресор суперчарджър, новият Range Rover Sport SVR е най-бързият Land Rover досега и може да ускорява от 0  до 100 км/ч за 4,5 секунди (0-60 мили/ч само за 4,3 секунди) с максимална скорост 280 км/ч (174 мили/ч). Новият мощен флагман съдържа смели промени в дизайна и разширено използване на олекотени материали за подобряване на динамиката, управлението и пъргавината. Заедно с промените в шасито новият SVR предоставя по-динамична обратна връзка без да прави компромис с традиционния комфорт на Range Rover.

    Иннженерите от SVO са се фокусирали върху управлението на ъгъла на наклона при рязко ускорение и спиране, а промени в хардуера на амортисьорите са подобрили сцеплението при влизане в и по средата на завоя, както и контрола върху каросерията.

    Хо-Пин Тунг от Panasonic Jaguar Racing сподели: „Свикнал съм с високите скорости по време на състезания, но това беше още по-трудно. Най-голямото предизвикателство беше поддържането на концентрация, тъй като пътят непрекъснато криволичи и се извива с големи пропасти отстрани. Последствията от грешна стъпка щяха да са наистина сериозни, затова се фокусирах върху установяването на ритъм и Range Rover Sport SVR направи това лесно – той може да е SUV, но има динамиката и пъргавината на суперавтомобил и може да ви отведе на места, за които един суперавтомобил може само да мечтае.“

    Чупещото рекорди изкачване е най-новото предизвикателство, изпълнено от Range Rover Sport, след като миналия месец моделът PHEV изпълни зашеметяващото изкачване до емблематичната естествена скална арка Врата към Рая в най-високата точка на пътя. Моделът PHEV направи своя дебют в състезание срещу двукратната световна шампионка по плуване в открити води Кери-Ан Пейн и атлета с постижения по издръжливост Рос Еджли в Девън, Обединеното кралство.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт