728 x 90

Най-големите задръствания в Европа са в Москва

Най-големите задръствания в Европа са в Москва

Столицата на Русия бе класирана на първо място в списъка на градовете с най-големи задръствания Европа, според анализ на консултантската и застрахователна компания GoCompare. Гражданите на Москва прекарват средно 91 часа в годината в кошмарен трафик. Според специалистите шофьорите в руската столица прекарват толкова много време в задръстване, защото московчани предпочитат да пътуват с автомобил,

Столицата на Русия бе класирана на първо място в списъка на градовете с най-големи задръствания Европа, според анализ на консултантската и застрахователна компания GoCompare. Гражданите на Москва прекарват средно 91 часа в годината в кошмарен трафик. Според специалистите шофьорите в руската столица прекарват толкова много време в задръстване, защото московчани предпочитат да пътуват с автомобил, вместо да използват обществения транспорт. В списъка на градовете с най-големи задръствания са и други руски градове – Санкт Петербург, Сочи и Нижни Новгород.

На второ място се нарежда Лондон съъс средно 73 часа висене в колата на година. Трафикът се влоши в английската столица поради забраната за влизане на автомобили в известната търговска улица Oxford Street. Париж е на трето място с 65 часа, въпреки големите усилия на градските власти да ограничат броя на автомобилите в града.

Германия и Русия са с най-кошмарен трафик на Стария континент, след като сред 25-те най-задръстени градове попадат пет от Русия и седем от Германия. Сред Топ 25 няма град от Балканите. В списъка на 10-те най-задръстени големи градове на Стария континент влизат Москва, Лондон, Париж, Осло, Брюксел, Берлин, Мадрид, Рим и Стокхолм.

Миналата година бе установено, че Лос Анджелис е град с най-големи задръствания в света за шеста поредна година. В американския мегаполис шофьорите пътуват 102 часа в задръстване годишно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт