728 x 90

В Мексико: Печелиш Nissan от лотарията, погребват го за 50 години

В Мексико: Печелиш Nissan от лотарията, погребват го за 50 години

Жител на мексиканския град Охинаха спечели Nissan Micra от местна лотария, но според правилата за играта, колата трябва да бъде погребана за 50 години и право да я кара ще има наследникът на късметлията. С това мексиканците печелят първото място сред абсурдните игри на късмета в световен мащаб, а снимките от „погребението” на новия автомобил

Жител на мексиканския град Охинаха спечели Nissan Micra от местна лотария, но според правилата за играта, колата трябва да бъде погребана за 50 години и право да я кара ще има наследникът на късметлията. С това мексиканците печелят първото място сред абсурдните игри на късмета в световен мащаб, а снимките от „погребението” на новия автомобил доказват, че не става въпрос за лоша шега.

Лотарията се организира в рамките на фестивала El IV Reencuenro Ojinagiense, а колата беше напълнена със снимки и послания към следващото поколение жители на града, преди Micra-та да бъде запечатана в бетонен саркофаг.

Според медиите в Мексико, лотарията не е била приета добре от местните жители, малцина от които имат възможност да си купят нов автомобил. Няколко неправителствени организации вече предложиха колата да бъде продадена и парите да се дарят за благотворителност, но без резултат. Имаше и жалби до кметството относно разхищението, но оттам отговориха, че става въпрос за частна инициатива и местните власти не могат да се намесят. Дори и да става въпрос за такава откровена глупост.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт