728 x 90

Електрическата джипка на Тесла дърпа Боинг за Гинес (видео)

    Електрическият кросоувър Tesla Model X постави нов световен рекорд, след като взе на буксир самолет Boeing 787-9 Dreamliner на авиокомпания Qantas. Постижението беше официално фиксирано от представители на Книгата на рекордите Гинес върху пистата на летище Мелбърн в Австралия. Елджипката на Тесла успя да издърпа лайнера с маса 130 тона на разстояние от 300 метра.

    Електрическият кросоувър Tesla Model X постави нов световен рекорд, след като взе на буксир самолет Boeing 787-9 Dreamliner на авиокомпания Qantas. Постижението беше официално фиксирано от представители на Книгата на рекордите Гинес върху пистата на летище Мелбърн в Австралия.

    Елджипката на Тесла успя да издърпа лайнера с маса 130 тона на разстояние от 300 метра. По този начин Tesla Model X стана първия в света сериен елмобил, взел на буксир подобен товар.

    4х4 Tesla Model X се комплектова с два елмотора със сумарна мощност от 700 к.с. (930 Нм). За ускорението от място на електрическата джипка са нужни само 2,9 секунди. Без презареждане кросоувърът е способен да преодолее около 480 км.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт