728 x 90

Италианец създава FIAT 500 от мрамор

Италианец създава FIAT 500 от мрамор

Италианският скулптор Назарено Биондо се е захванал да създаде пълноразмерно копие на класиката FIAT 500, като за целта използва 15-тонен мраморен блок. Биондо иска да посвети новата си творба на борбата срещу прекомерното потребление на блага. Скулпторът използва само циркулярна пила и планира да е готов до няколко месеца, след което планира да покаже мраморният

Италианският скулптор Назарено Биондо се е захванал да създаде пълноразмерно копие на класиката FIAT 500, като за целта използва 15-тонен мраморен блок. Биондо иска да посвети новата си творба на борбата срещу прекомерното потребление на блага.

Скулпторът използва само циркулярна пила и планира да е готов до няколко месеца, след което планира да покаже мраморният 500 като „отражение на консуматорското общество”.

По-рано Биондо успешно успя да пресъздаде от мрамор друг символ на италианската техниха – скутерът Vespa. Като цяло, пресъздаването на вещи и предмети от ежедневието на хората, е много важно направление от творчеството на италианеца.

Търсенето на интересни материали, които да бъдат използвани за смели идеи в автомобилните проекти доведе до създаването на цяла колекция дървени автомобили, копия на моделите на Maserati, дело на шведската компания Playsam. Шведите успяха да издялкат дори кросоувъра Levante и концептуалния Alfieri.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт