728 x 90

Nissan направи робот за разчертаване на футболен терен

По време на последния финал от Шампионската лига по футбол в Киев между Реал (Мадрид) и Ливърпул – 3:1, Нисан (в качеството си на партньор на турнира) представи чисто футболно изобретение – безпилотен апарат за разчертаване на терена. Роботът Nissan Pitch-R е снабден със система за кръгов обзор чрез четири видеокамери, спътникова GPS връзка, както

По време на последния финал от Шампионската лига по футбол в Киев между Реал (Мадрид) и Ливърпул – 3:1, Нисан (в качеството си на партньор на турнира) представи чисто футболно изобретение – безпилотен апарат за разчертаване на терена. Роботът Nissan Pitch-R е снабден със система за кръгов обзор чрез четири видеокамери, спътникова GPS връзка, както и функция за избягване на сблъсък с други обекти.

Pitch-R е способен да рисува очертанията на футболни полета за игра между отбори с 5, 7 или 11 играчи. Целият процес отнема не повече 20 минути. Апаратът нанася разтворима боя, която е съвършенно безобидна за околната среда.

Nissan Pitch-R може да нанася линии върху обичайна трева, асфалт и пръст. Разработчиците са внедрили в робота системата за полуавтоматично управление ProPilot, обновената версия на която дебютира в новите модели на Нисан.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт