728 x 90

Най-голямото такси в света е …самосвал?! (видео)

    В Австрия се организират екскурзии из кариери с най-голямото такси в света?! Туристите се превозват с 55-тонен самосвал Haulpak 85. Минималната цена на билета за възрастен е 17 евро. Самосвалът разхожда посетителите в откритите рудници, където може да се наблюдава целя процес на рудодобив – включително и впечатляващите взривни работи! Haulpak е изключително успешен кариерен

    В Австрия се организират екскурзии из кариери с най-голямото такси в света?! Туристите се превозват с 55-тонен самосвал Haulpak 85. Минималната цена на билета за възрастен е 17 евро.

    Самосвалът разхожда посетителите в откритите рудници, където може да се наблюдава целя процес на рудодобив – включително и впечатляващите взривни работи! Haulpak е изключително успешен кариерен самосвал, произвеждан от 1953 до 1999 година в САЩ. През 1994 г. брандът става собственост на Komatsu.

    Haulpak 85 съставлява 11.5 м дъжина, 5.5 м широчина и 4.5 м височина. Снабден е с 12-цилиндров двигател с мощност 860 к.с., който харчи 50-55 литра в час. Този самосвал има полезна товароносимост до 77 тона и може да развива максимална скорост 60 км/ч.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт