728 x 90

Новата лимузина на Тръмп излезе на видео

Новата лимузина на Тръмп излезе на видео

Новата лимузина от General Motors за президента на САЩ беше за първи път фиксирана във видео по време на визитата на Доналд Тръмп в Ню Йорк. Непосредствено преди това специалният автомобил е предаден на държавния американски глава на хеликоптерната площадка в Манхатън. За изработката на бронираната кола са били отделени 15,8 млн щатски долара, съобщава

Новата лимузина от General Motors за президента на САЩ беше за първи път фиксирана във видео по време на визитата на Доналд Тръмп в Ню Йорк. Непосредствено преди това специалният автомобил е предаден на държавния американски глава на хеликоптерната площадка в Манхатън.

За изработката на бронираната кола са били отделени 15,8 млн щатски долара, съобщава The Drive, къдети бяха публикувани първото видео и фотографии на машината. Лимузината, както и предходния президентски модел, носи името The Beast.

Автомобилът е получил бронирано купе и дъно. Степента на защита позволява попадения от каквото и да е огнестрелно оръжие. Освен това, колата има куршумонепробиваеми стъкла. Тя може да се движи и след стрелба по гумите, тъй като те може да се защитят от кевларена преграда.

Лимузината е бъкана от последни технологии за връзка, както и със специална медицинска техника. Колата на Тръмп е оборудвана още със системи за гасене на пожар, както и за защита от химическо, ядрено и биологическо оръжие.

Външно автомобилът прилича на флагманския седан Cadillac от GM. Различава се обаче по радиаторната решетка, оптиката и по-високия клирънс. При това лимузината изглежда по-компактна от своя предшественик.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт