728 x 90

БГ IT надпревара осигурява решения за бизнеса на Kaufland в Европа и Австралия

БГ IT надпревара осигурява решения за бизнеса на Kaufland в Европа и Австралия

Световната надпревара Datathon, организирано у нас от Data Science Society, излъчи победителя в състезание за анализ на данни с помощта на машинно самообучение (Machine Learning). В рамките на 48 часа над 140 участници от 11 страни на няколко континента експериментираха с данни, достъпни само вътрешно във водещи компании, допитвайки се до 30 световно признати ментори

Световната надпревара Datathon, организирано у нас от Data Science Society, излъчи победителя в състезание за анализ на данни с помощта на машинно самообучение (Machine Learning). В рамките на 48 часа над 140 участници от 11 страни на няколко континента експериментираха с данни, достъпни само вътрешно във водещи компании, допитвайки се до 30 световно признати ментори и експерти от Австрия, Индия, Португалия, Малайзия, България, Германия, Хърватска и Катар.

Победител в надпреварата стана малайзийският отбор Cads cradle, който представи решение на казус, зададен от Kaufland в сферата на IoT (Internet of Things). Ментори от Kaufland IT HUB – звеното на международната верига магазини за разработка на приложения, подпомагаха всички участници, които работеха по казуса.

Конкретната задача е поставена от централата в Германия и предизвика участниците да открият начин, по който могат да бъдат предвидени неизправности в мотокарите. За целта бяха предоставени данни на участниците с реални анализи, които те да ползват при прилагането на своя подход.

„Всички от журито бяха впечатлени от подхода им, който се основава на невронни мрежи и изкуствен интелект, като по този начин могат да се предвидят повреди в машините през цялото време на тяхната експлоатация. Cads cradle успяха да дадат решение и как да бъдат прочетени тези данни”, коментира Пенчо Добрев, Data Analyst в Kaufland IT HUB. Той допълни, че това решение може да бъде приложено в реалния бизнес на Kaufland по цял свят, което обхваща над 1200 хипермаркета в Европа, а скоро и в Австралия.

Това не е първият случай, в който се прилагат бизнес кейсове от състезанието. Решение на отбор-участник от минало издание на Datathon впечатли менторите на Kaufland и вече се тества в централата в Германия. Тяхното предложение е за разпознаване на плодовете и зеленчуците само по вида им, без да се налага клиентът да търси и избира от всички възможни предварително заложени продукти – така бива спестено времето за пазар.

Kaufland Service се превърна в един от основните доставчици на ИТ услуги за международната структура на групата Schwarz. IT HUB към Kaufland Service стартира своята дейност в България в края на 2016 г. след оценка на ИТ сектора и потенциала на страните от групата.

Като част от международна структура всички отдели на IT HUB Bulgaria работят в пълна синергия и взаимодействие по множество общи проекти и продукти с колегите си от Германия. У нас работят над 90 специалисти, а до края на 2018 г. е планирано екипът да бъде разширен още.

Програмните езици и предоставяните решения са в областта на Mobile & SAP development, Java, BI, SharePoint, както и application support and administration. Групата е и един от основните потребители на бизнес решения на SAP в глобален мащаб.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт