728 x 90

Над "40 к.с." от порода "Дунавски кон" в Лесново тази събота

Повече от 40 елитни екземпляра от породата "Дунавски кон" ще бъдат представени на специално изложение, което ще се проведе тази събота, 20 октомври, на стадиона в село Лесново, община Елин Пелин. За първи път собственици на коне от този вид се обединяват в своя инициатива, отправена на вниманието на всички любители на конете и широката

Повече от 40 елитни екземпляра от породата "Дунавски кон" ще бъдат представени на специално изложение, което ще се проведе тази събота, 20 октомври, на стадиона в село Лесново, община Елин Пелин. За първи път собственици на коне от този вид се обединяват в своя инициатива, отправена на вниманието на всички любители на конете и широката общественост, с цел популяризиране на българското коневъдство.

Програмата предвижда оценяване на конете от компетентно жури в няколко категории: жребци, кобили и подрастващи кончета. От победителите в отделните категории ще бъде избран Върховен шампион, както и Шампион на публиката.

За първи път програмата предвижда денят да премине изцяло под съпровода на класическа музика, водачите на конете да бъдат облечени в празнични дресове. Самото събитие от страна на домакините ще се разпише и под знака на опазване на природата – без пластмасови бутилки и отпадъци.

За публиката са предвидени седящи места от бали със сено, а дунавско хоро ще звучи в антрактите между оценяванията на конете. Инициаторите на събитието и организатори, които са именно собствениците на тази прекрасна порода, обещават всичко свързано с празника да бъде какъвто е конят – красиво и благородно.

На срещата ще присъстват едни от първите стопани на породата, които отглеждат поколения чисти дунавци и гордо ще разкажат как са съхранили през годините изчезващата българска порода. По време на празника ще бъде организирана и импровизирана изложба със стари фотоси на породата от времето на официалното й признаване през 50 години на миналия век до днес.

Програма на изложението:
Техническа конференция: 11:15-11:45 ч.
Откриване: Дунавско хоро – 12:00 ч.
Клас А: жребци – 12:30 ч.
Клас Б: кобили – 12:30 ч.
Клас В: 2-3-годишни кончета – 15:00 ч.
Клас Г: Върховен шампион – 16:00 ч.
Шампион на публиката, закриване, народни хора – 17:00 ч.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт