728 x 90

От Русия с любов: Камион ЗИЛ бие Porsche Cayman на драг (видео)

От Русия с любов: Камион ЗИЛ бие Porsche Cayman на драг (видео)

Спомняте ли си онзи камион ЗИЛ от Русия, в който находчиви майстори поставиха цялата задвижваща система от BMW X5 M? Този проект е сега завършен и е готов да покаже на какво е способен. В най-новото видео, проследяващо развитието на идеята, камионетката се изправя в драг състезание със заводски Porsche Cayman. Вярвате или не, бившият

Спомняте ли си онзи камион ЗИЛ от Русия, в който находчиви майстори поставиха цялата задвижваща система от BMW X5 M? Този проект е сега завършен и е готов да покаже на какво е способен.

В най-новото видео, проследяващо развитието на идеята, камионетката се изправя в драг състезание със заводски Porsche Cayman. Вярвате или не, бившият "работяга" успява да пребори спортното купе от Германия почти без проблеми.

Както ви съобщихме още през месец март, тежкият стар товарен автомобил успява да ускори от място до 100 км/ч за невероятните 6.0 секунди.

Разбира се, V8 моторът не е единственото подобрение, с което се е сдобил камионът. Към него върви и автоматична трансмисия от бързата джипка на баварците, а управлението й става чрез познатия лост на централната конзола. От видеото ясно личи, че машината използва и лаунч контрол функция.

Режимите на движение също остават активни, както и лопатките за ръчна смяна на предавките зад волана. Откриваме дори iDrive селектора за навигационната система, макар и такава всъщност да няма.


Вижте началото на проекта!


 

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт