728 x 90

Вижте как НЕ се мие кола! (видео)

    От няколко години в България е доста популярно миенето на автомобили на бързи автомивки на самообслужване. Принципът е прост и безотказен – срещу 3-4 лева получавате 10-на минути, в които сами да измиете машината си. Как ще се справите зависи от самите вас. Със сигурност сте забелязали, че на някой по-нови обекти силата на струята

    От няколко години в България е доста популярно миенето на автомобили на бързи автомивки на самообслужване. Принципът е прост и безотказен – срещу 3-4 лева получавате 10-на минути, в които сами да измиете машината си. Как ще се справите зависи от самите вас.

    Със сигурност сте забелязали, че на някой по-нови обекти силата на струята на водоструйката е по-висока от тази на други места. Въпреки това, можете да бъдете спокойни, че тя няма да нарани части от колата ви или лаковото покритие.

    Но какво ли ще стане, ако увеличим налягането на струята до около 3000 бара? Със сигурност не е добре да подлагаме каквото и да е пред такава струя, още повече личния си автомобил.

    Експериментът от видеото по-долу показва какви биха били щетите при измиване с толкова мощна водоструйка. На практика няма детайл или част от автомобила, който да може да издържи на такова налягане. 

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт