728 x 90

Планинарски фестивал от 10 до 12 август в местност Боерица на Витоша

От 10 до 12 август – вторият уикенд на летния месец, местност Боерица във Витоша ще се превърне в място на съвместно творене и споделяне на емоциите, с които планината ни зарежда. Събитието, естествено продължение на Малък хижарски фест от лятото на 2017 г., ще покаже потенциала на местността, ще изследва връзката на човека с

От 10 до 12 август – вторият уикенд на летния месец, местност Боерица във Витоша ще се превърне в място на съвместно творене и споделяне на емоциите, с които планината ни зарежда. Събитието, естествено продължение на Малък хижарски фест от лятото на 2017 г., ще покаже потенциала на местността, ще изследва връзката на човека с природата, както и възможностите, които тя крие.

Йога на открито с инструктор, слаклайн и зиплайн, пикник и вечерно барбекю, кино под звездите, малки работилници, лекционен панел в три направления – за водата, гората и горските ресурси, са само част от активностите, които предстоят. Фестивалът се провежда на доброволни начала и е в подкрепа на възстановителните дейности по хижа Боерица.

Нощувки – предвидена е зона за палатков лагер на поляната пред хижа Боерица. Друга възможност са съседните хижи с цени от 10-15 лв./легло и хотел в близост. Допълнителна информация за фестивала ще бъде публикувана в дните преди събитието на страницата на ЕАСА България във фейсбук.

ЕАСА е най-мащабната самоорганизирана международна мрежа за студенти и млади професионалисти в областта на архитектурата и близки до нея дисциплини, която от 1981 г. насам, с подкрепата на професионални архитекти и други артисти разследва и проучва днешната архитектура, град и технологии. INCM Витоша 2018 – 29-а Международна Среща на Националните Координатори на ЕАСА ще се проведе на Витоша между 10-21 октомври под темата Приемственост.

Събитието е кулминация на амбициозна целогодишна програма от образователни, културни и доброволчески дейности, която среща студенти, млади архитекти, специалисти и доброволци. Чрез публични лекции, дебати, изложби, акции и работилници, проектът INCM Витоша 2018 цели да покаже потенциала на планината Витоша и възможностите на студентската архитектурна общност у нас в посока социален активизъм и устойчиво развитие на заобикалящата ни средата.

Проявите от календара на програмата за INCM Витоша 2018 се организират съвместно с множество други институции и организации, с които ЕАСА България си партнира: Район Витоша, всички университети по архитектура в България, КАБ, САБ, МАА, КИИП-София град, Национален Фонд Култура, Френски културен Институт София, ДПП Витоша, ЮЗДП, ИАГ, WWF, Софийска Вода, Софарма, ТД Боерица, Стената, WhatAssociation, Дарик радио, Капитал, 360, Градът, БНТ2, представители на бизнeса: JAF, Mr. Bricolage, Saint Gobain, Weber, Isover, Baumit, Etem, Velux, и индивидуални представители от архитектурната практика.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт