728 x 90

Тойота праща в космоса собствен луноход

Японската агенция за аерокосмически изследвания JAXA, съвместно с Toyota разработва луноход, който ще се използва по време на изследоватеслка мисия из спътника на Земята през 2030 година. През 2013 г. Тойота изпрати в космоса андроида Kirobo и за първи път в историята организира разговор между човек и робот извън нашата планета. С реални луноходи досега

Японската агенция за аерокосмически изследвания JAXA, съвместно с Toyota разработва луноход, който ще се използва по време на изследоватеслка мисия из спътника на Земята през 2030 година. През 2013 г. Тойота изпрати в космоса андроида Kirobo и за първи път в историята организира разговор между човек и робот извън нашата планета. С реални луноходи досега може да похвалят СССР, САЩ и Китай.

Засега подробности за проекта нито JAXA, нито Toyota разгласяват. Очаква се, че те ще станат ясни в следващите седмици. Целта на мисията LUNAR-A ще бъде изследване на вътрешната структура на Луната, както и търсене на отговор за въпросите около нейния произход и еволюция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт