728 x 90

Видео: Кучета-роботи дърпат камион?!

    Американската инженерна компания Boston Dynamics (влизаща в корпорация Google) публикува видео, в което десет четвероноги робота дърпат средноразмерен камион на паркинг. Клипчето може да се види в YouTube, където за по-малко от седмица беше гледано от милиони. Видеото е подготвено за премиерата на "гражданската" версия на крачещия робот SpotMini, серийното производство на който ще започне

    Американската инженерна компания Boston Dynamics (влизаща в корпорация Google) публикува видео, в което десет четвероноги робота дърпат средноразмерен камион на паркинг. Клипчето може да се види в YouTube, където за по-малко от седмица беше гледано от милиони.

    Видеото е подготвено за премиерата на "гражданската" версия на крачещия робот SpotMini, серийното производство на който ще започне още през тази година. Апаратът ще бъде първия търговски достъпен продукт на фирмата Boston Dynamics.

    Spot Mini се явява намалена версия на бойния робот BigDog, разработката на който започна през 2005 година. Тогава се предполагаше, че устройството с адаптивно управление може да се използва в армията на труднодостъпни места.

    През 2015 г. обаче Boston Dynamics прекрати работата по проекта във връзка с ограничените възможности на робота и прекалено високото ниво на шум. Приемник на апарата става по-компактният, ловък и тих SpotMini.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт