728 x 90

Създадоха автономен електрически DeLorean за дрифт (видео)

    Всички сме чували за автономно шофиране, но какво да кажем за автономен дрифт? Тази идея е залегнала в проекта DeLorean на Станфордския университет. Благодарение на комплект елмотори и впечатляващо програмно обезпечаване, автомобилът е способен с висока точност да се придвижва по завоите без каквато и да е човешка намеса. Учените от Станфорд споделиха видео за

    Всички сме чували за автономно шофиране, но какво да кажем за автономен дрифт? Тази идея е залегнала в проекта DeLorean на Станфордския университет.

    Благодарение на комплект елмотори и впечатляващо програмно обезпечаване, автомобилът е способен с висока точност да се придвижва по завоите без каквато и да е човешка намеса. Учените от Станфорд споделиха видео за елмобила, който е кръстен МАРТИ.

    Колата в предоставеното клипче дрифтира по трасе с препятствия в продължение на един километър с двама пътници, които не контролират машината. Елмбилът се намира много близко до конусите и бариерите, и сякаш точно знае, кога да завие, да натисне газта и да смени предавката?!

    Автомобилът има нестандартно окачване, големи спирачки и комплект бордови компютри, разположени зад седалките. Машината използва две GPS антени за проследяване на местоположението и може да разчете маршрута за дрифт за броени секунди при зададена схема на курса.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт