728 x 90

Тестват свръхзвуков автомобил в Калахари (много видео)

    Екипът на проекта Bloodhound Land Speed Record (LSR) провежда първите за няколко години изпитания на свръхзвуков автомобил, който през следващата година ще се опита да постави световен рекорд по скорост на земя. Видеорепортажи от тестовете в пустиня в ЮАР са публикувани в YouTube. По-точно мястото за изпитанията и рекордния опит е известната пустиня Калахари. Участъкът

    Екипът на проекта Bloodhound Land Speed Record (LSR) провежда първите за няколко години изпитания на свръхзвуков автомобил, който през следващата година ще се опита да постави световен рекорд по скорост на земя. Видеорепортажи от тестовете в пустиня в ЮАР са публикувани в YouTube.

    По-точно мястото за изпитанията и рекордния опит е известната пустиня Калахари. Участъкът за тестовете е подготвен с помощта на местни жители, които ръчно са премахнали 16,5 хиляди камъни по 20-километровото трасе.

    Засега изпитателите ускориха суперавтомобила до 334 мили в час за двайсетина секунди. В последващите тестове на аеродинамичните характеристики обаче се планира да се достигне скорост от 400-600 мили в час (644 км/ч). Целта за 2020 г. е да се премине бариерата от 800 мили в час (1287 км/ч)!

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт