728 x 90

Наследникът на Honda S2000 ще е с 300 конски сили?

Наследникът на Honda S2000 ще е с 300 конски сили?

Много е вероятно новият спортен модел на Honda, който ще е позициониран под NSX и ще е наследник на легендарния S2000 да се появи още през 2018 година. По-рано тази година се появиха патентни скици на автомобили, който ще е със средноразположен двигател – предполага се, че става въпрос за 1,5-литров 4-цилиндров турбо мотор с

Много е вероятно новият спортен модел на Honda, който ще е позициониран под NSX и ще е наследник на легендарния S2000 да се появи още през 2018 година. По-рано тази година се появиха патентни скици на автомобили, който ще е със средноразположен двигател – предполага се, че става въпрос за 1,5-литров 4-цилиндров турбо мотор с мощност 300 конски сили. Най-вероятно колата ще има и хибриден вариант с 400 конски сили.

Точно този автомобил ще може да се ползва и от участието на Honda във Формула 1, където новите мотори са 1,6-литрови с турбо, макар и V6. Използването на технологии от световния шампионат в серийното производство е една от най-успешните стратегии, използвани от компаниите, които участват във Формула 1.

Според информация на списание Auto Express, в Honda са се спрели на 1,5-литровия мотор, тъй като 2-литровият 4-цилиндров турбо агрегат, използван при Civic Type R дава по-лоши показатели по отношение на вредните емисии, въпреки че мощността му е 200 конски сили. Новият спортен автомобил на Honda ще е пряк съперник на Porsche Cayman, Audi TT, BMW Z4 и Alfa Romeo 4C.

А очакваните RX-7 и RX-8 на Mazda, както и вероятната поява на новата Supra на Toyota обещават, че съвсем скоро ще станем свидетели на възраждане на класическите японски спортни автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт