728 x 90

Продават лимузината ЗИЛ "Монолит", която Путин не хареса

В руските медии се появи обява за продажбата на правителствения автомобил ЗИЛ-4112Р за ВИП персони, който обаче не беше харесан преди 5 години от президента на Русия Владимир Путин. Към момента уникалната лимузина е оценена на 70 000 000 рубли (малко над 1 милион евро). Луксозната кола е разработена през 2012 г. и носи кодовото

В руските медии се появи обява за продажбата на правителствения автомобил ЗИЛ-4112Р за ВИП персони, който обаче не беше харесан преди 5 години от президента на Русия Владимир Путин. Към момента уникалната лимузина е оценена на 70 000 000 рубли (малко над 1 милион евро).

Луксозната кола е разработена през 2012 г. и носи кодовото име "Монолит". Тогава се появяват и съобщенията, че с лимузината е запознат лично Путин, който открива в нея редица недостатъци.

ЗИЛ-4112Р "Монолит" е оборудван със 7,7-литров бензинов V8 двигател с алуминиев блок цилиндри, произвеждащ 400 к.с. и 610 Нм въртящ момент. Моторът работи съвместно с 5-степенна автоматична скоростна кутия.

"По своя разкош и комфорт автомобилът превъзхожда всички подобни лимузини, включително Кадилак, Майбах и Ролс-Ройс. Той притежава всички очаквани и неочаквани опции за приятно изкарване на времето" – отбелязва се в описанието на лимузината. Така в оборудването на шествратия автомобил влиза двузонен климатик, седалки с електрически регулировки, бар, хладилник, телевизор и аудиосистема. Салонът е изработен от светла кожа и натурално дърво.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт