728 x 90

Германски пенсионер отива на световното с трактор

Германският пенсионер Хуберт Вирт ще е една от звездите на предстоящото световно първенство по футбол в Русия, без да е изиграл и една минута на турнира. Господин Вирт обаче потегли на 15 май от града, в който живие – Форгхайм, зад волана на траткора си Lanz Bulldog, произведен през 1936 година и ако всичко е

Германският пенсионер Хуберт Вирт ще е една от звездите на предстоящото световно първенство по футбол в Русия, без да е изиграл и една минута на турнира. Господин Вирт обаче потегли на 15 май от града, в който живие – Форгхайм, зад волана на траткора си Lanz Bulldog, произведен през 1936 година и ако всичко е наред в последния етап от пътуването му, ще стигне навреме в Москва за откриването на световното.

Според последните данни от руските медии, които следят пътуването на Вирт, сега той е на територията на Беларус. На 4 юни пенсионерът пресече границата между Полша и Беларус и се отправи да търси по-спокойни селски пътища, тъй като скоростта му е по-ниска от тази на колите в трафика – той се движи с 15-20 км/ч и на ден минава малко над 100 километра.

Интересна е и караваната на хер Вирт, която той дърпа с трактора си и където спи по време на нощните паузи, тъй като тя е във формата на бъчва за вино, а в нея има баня, легло, маса и дори скромна кухня.

Плановете на германския пенсионер включват посещение на Москва, след това той ще пътува с трактора си до Санкт Петербург, оттам ще се качи на ферибота за Финландия, а последната част от пътешествието му ще е с кораб до Германия, като това трябва да стане в началото на юли, т.е той ще гледа последните мачове от световното у дома.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт