728 x 90

Гуми Continental за фаворитите в Tour de France 2018

Continental има дълги традиции в производството на велосипедни гуми. Компанията е първият германски производител на гуми за велосипеди като първите „пневматични“ гуми с въздух са произведени от германците през 1892 година, преди първите автомобилни гуми. През 2018 г. Tour de France има нов официален технологичен партньор – германската технологична компания и производител на гуми Continental.

Continental има дълги традиции в производството на велосипедни гуми. Компанията е първият германски производител на гуми за велосипеди като първите „пневматични“ гуми с въздух са произведени от германците през 1892 година, преди първите автомобилни гуми.

През 2018 г. Tour de France има нов официален технологичен партньор – германската технологична компания и производител на гуми Continental. В тазгодишното състезание седем от отборите ще използват Pro LTD гуми на Continental, които са ръчно произведени във фабриката на Continental в Корбах, Германия.

Тези гуми дават на състезателите много ниско съпротивление при търкаляне, но в същото време имат много високо сцепление и устойчивост на спукване. Още в първите етапи състезателите ще срещнат предизвикателство като ще трябва да изминат 182 км в събота и 201 км в неделя.

След това идва първият голям тест – 35-километровото екипно състезание по часовник. Тази година екипите ще бъдат от по осем състезатели, с един по-малко от деветте досега. Екипното състезание по часовник ще бъде първата истинска индикация за състезателните възможности не само за колоездачите и техните екипи, но и за техните партньори и доставчици на гуми като Continental.

Както досега, и през 2018 година водещите състезатели ще използват гуми Continental. Списъкът на тези екипи и състезатели е върхът на професионалното колоездене.

Continental ще достави оборудване на седем отбора: Sky с настоящия шампион Крис Фрум, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha Alpecin, Française des Jeux, AG2R и Dimension Data. В Sky фокусът отново ще бъде върху лидера на отбора, четирикратният победител в Тура Крис Фрум, който бе допуснат до състезанието в последния момент. Британецът спечели Giro d´Italia само преди три седмици.

Трима от водещите състезатели на Katusha Alpecin са германци – специалисът по часовник Тони Мартин, топ спринтьора Марсел Кител и Рик Забел, син на шесткратния носител на Зелената фланелка Ерик Забел. Кител спечели пет етапа през 2017 година, повече от всеки друг. През настоящата година, Кител ще работи заедно в екип със Забел, Мартин и Нилс Полит, които да му помагат да бъде в идеална позиция за спринт при непланинските етапи.

Испанският отбор Movistar също има големи амбиции през 2018 година. Тази година Movistar ще има трима водещи състезатели – Найро Кинтана, Алехандро Валверде и Микел Ланда, всеки от които ще предизвика Крис Фрум и неговия екип. Необичайно, и тримата са определени като отборни водачи, но испанският отбор се подготвя за всички вероятности.

Британският спринтьор Марк Кавендиш, един от водещите спринтьори през последните 10 години, ще води отбора на Dimension Data. „Кав“ се подготвяше по време на петдневното Adriatica Ionica Race в Италия и както винаги той ще се цели в спринтовете за етапни победи.

Френският отбор AG2R ще подкрепя отборния водач Роман Барде, който завърши трети в Тура през 2017 година. На 27 години, Барде е планинар който ще очаква етапите в Алпите и Пиренеите. Вече изминаха 33 години откакто френски колоездач спечели Tour de France, когато Бернар Хино спечели през 1985 година, и френските фенове отново ще се надяват Барде да спечели домашната победа.

При отсъствието на лидера си Тибо Пино, другият френски отбор Groupama-FDJ трябваше да изградят наново екипа си. Техните цели тази година ще бъдат етапни победи, за които те ще разчитат на отборния водач Арно Демаре. Той ще бъде подпомаган и от двукратния френски национален шампион в Артур Вишо, който също ще има свободата да се бори за етапни победи.

Bahrain-Merida е друг отбор, изграден около един състезател. Италианецът Винченцо Нибали е неоспоримият отборен лидер в този нов отбор, създаден през 2017 година. Отборът е изграден около Нибали, който бе трети на Джирото и втори на Vuelta през 2017 година. Нибали, или „акулата от Месина“, както е известен, ще бъде подкрепян от опитния Доменико Поцовио и целия отбор, спонсориран от Бахрейн.

Но състезателните велосипеди не са единствените, които ще са оборудване с гуми Continental. Всички официални автомобили на Tour de France, като на директора на състезанието, медицинските и обслужващи екипи, също ще бъдат оборудвани със ексклузивно специално издание на най-новите гуми на Continental PremiumContact 6, произведени в завода на компанията във Франция.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт