728 x 90

Хонда и Репсол готови за Moto2 сезона

    Марк Маркес и байкът, с който ще се бори за титлата в Moto2 през 2012 г. бе представен в Барселона. Пилотът от Сервера показа мотоциклета си, който е двигател Honda, шаси Suter и спонсориран от Repsol за още една година. Световният шампион за 2010 г. в клас 125 куб. см и втори в Moto2 за

    Марк Маркес и байкът, с който ще се бори за титлата в Moto2 през 2012 г. бе представен в Барселона. Пилотът от Сервера показа мотоциклета си, който е двигател Honda, шаси Suter и спонсориран от Repsol за още една година. Световният шампион за 2010 г. в клас 125 куб. см и втори в Moto2 за сезон 2011 се цели в световната титла в средния клас през 2012 г. Това е петата година на Маркес в Гран При и той вече е една от звездите на спорта и на Repsol. Миналата година той спечели най-много победи в Moto2 – 7. Щеше да се бори за короната до последното състезание, но катастрофата на Сепанг в Малайзия стана причина да не спечели титлата в дебютния си сезон в Moto2.
    Подкрепен от Repsol и същия тим, в който караше през 2011 г., Марк Маркес се опитва да поддържа отличната си форма, която показа миналата година и заедно с Щефан Брадъл направиха една от най-зрелищните битки по пистите в историята на средния клас. Маркес и Repsol ще продължат дългосрочния алианс, който имат помежду си. Той започна, когато младият испанец се състезаваше в подготвителните категории и продължи при влизането на 15-годишния испанец в клас 125 куб. см през 2008 г.
    Повече от 40 години Repsol е спонсор в моторните спортове и тази година отново ще присъства в MotoGP, Moto2 и Moto3. Кейси Стонър и Дани Педроса ще представят марката във висшия клас в заводския тим на Honda, като австралиецът ще защитава шампионската си титла. Маверик Винялес, Мигел Оливейра и Алекс Ринс са пилотите в Moto3. И тримата ще карат машини Honda, като Винялес ще използва шаси FTR. Repsol също така подкрепя млади пилоти в испанския шампионат – Алекс Маркес, Мария Ерера, Франческо Баная и Лоренсо Балдасари.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт