728 x 90

Печето материализира очакванията ни в мотокроса

Богдан Николов заложил цялото си имущество,  за да плати таксата  за финалния кръг от шампионата по фристайл Тази събота и неделя  мотополигон „Горна Росица” в Севлиево отново ще бъде домакин на световното и европейското първенство по мотокрос в класовете МХ1 и МХ2, каза на пресконференция в Пресклуб „България” председателят на Организационния комитет „Гран при България”

Богдан Николов заложил цялото си имущество,  за да плати таксата  за финалния кръг от шампионата по фристайл

Тази събота и неделя  мотополигон „Горна Росица” в Севлиево отново ще бъде домакин на световното и европейското първенство по мотокрос в класовете МХ1 и МХ2, каза на пресконференция в Пресклуб „България” председателят на Организационния комитет „Гран при България” Румен Петков. Благодарение на община Севлиево  и нейното ръководство трасето е подготвено отлично и са изпъленни всички нови предписания на Международната федерация по мотоциклетизъм /FIM/ за 2012 г.
След 30 години, когато Димитър Рангелов е в отбора на Хускварна, България отново има фирмен пилот – Петър Петров, който се състезава от отбора на Сузуки в клас МХ2. В първия кръг от световния шампионат по мотокрос в Холандия Петър Петров имаше малшанс и в двата манша – в първия попадна в групово падане и получи сериозна травма, а във втория манш закачи предпазната мрежа и бе принуден да спре в бокса при механиците. Въпреки това след първия кръг Петър Петров е 17-ти във временното класиране и е амбициран пред родна публика да се класира сред първите десет.
„В отбора на Сузуки се работи много професионално. Всяка седмица има тестове, правят се подобрения на мотоциклета, работи се индивидуално с всеки състезател. Ще дам всичко от себе си в Севлиево да се представя добре – важното е да нямам контузии”, заяви пред репортерите Петър Петров.
Президентът на Международната федерация Волфганг Сръб уточни, че тази година в шампионата са включени и състезания в Мексико, на нова писта в Бразилия и в Русия. „Когато правим семинари в чужбина, половината снимки, които показваме в мотокроса, са от Севлиево. И когато ме питат защо, им отговарям – просто е най-доброто състезание. А когато започваме семинара за супермото и покажем първата снимка, всички веднага казват – това е Плевен! И в Бразилия, и навсякъде по света  знаят колко добри са пистите и организацията на състезанията в България”, каза Сръб.
Румен Петков заяви, че има уверенията на министър-председателя на България Бойко Борисов, че всички такси за международните състезания в България ще бъдат платени. Накрая той изрази своята благодарност към президента на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов, който е заложил цялото си имущество за кредит от 680 000 лв., с които е платена таксата за финалния кръг от световния шампионат по фристайл, който и този декември ще се проведе в столичната зала „Армеец”.
„Няма такъв прецедент в българския спорт – човек да заложи всичко, което има, за да могат любителите на мотоциклетизма отново да наблюдават най-добрите състезатели в света”, заключи Румен Петков.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт