728 x 90

Огромен скандал с българския мотоциклетизъм

    Джузепе Луонго: "Освен неплащането, намирам правителството ви за много неучтиво…" България се забърка в огромен международен скандал, след като стана ясно, че БФМ няма нужната сума – обещана от държавата на най-високо ниво, да изплати сумата за участие в състезанията по мотоциклетизъм, която се полага на Ютстрийм, фирмата която управлява и държи правата на първенствата:

    Джузепе Луонго: "Освен неплащането, намирам правителството ви за много неучтиво…"

    България се забърка в огромен международен скандал, след като стана ясно, че БФМ няма нужната сума – обещана от държавата на най-високо ниво, да изплати сумата за участие в състезанията по мотоциклетизъм, която се полага на Ютстрийм, фирмата която управлява и държи правата на първенствата: FIM Motocross World Championship, FIM Motocross of Nations, FIM Women´s Motocross World Championship, FIM Veteran Motocross World Cup, FIM Junior Motocross World Championship, FIM SuperMoto World Championship, FIM SuperMoto of Nations, FIM Snowcross World Championship, UEM Motocross European Championship, UEM Motocross of European Nations и UEM SuperMoto European Championship. В началото на месец септември Богдан Николов – президент на БФМ, получава писмо, с което ставя ясно, че промоутърът заплашва да извхърли България от световния мотоциклетен спорт, заради неизпълнени задължения и неспазени ангажименти. Депешата е адресирана и до Бойко Борисов – министър-председател на България, Румен Петков – председател на организационния комитет и Волфганг Сръб – директор FIM/CMS.

    ДОКУМЕНТ:
    До г-н Богдан Николов – президент на БФМ

    Копие до:
    г-н Бойко Борисов – Министър-председател на България
    г-н Румен Петков – Председател на Организационния комитет
    г-н Волфганг Сръб – Директор FIM/CMS

    Фуншал, 4 септември 2012 г.

    Уважаеми г-н Николов,
    Правителството ви ни поставя в много трудна ситуация и ние наистина имаме нужда да разберем кога ще ни бъде платено. Разбрах от Вас и г-н Петков, че веднага след младежкия световен шампионат е трябвало да имате среща с финансовия министър, за да съставите плана.
    Винаги сме правели каквото можем, за да подкрепяме България, но ако ситуацията продължава по този начин, ще ни бъде невъзможно да продължим да работим заедно.
    За да подкрепя различните проекти на българското правителство аз вече загубих репутацията си пред Екълстоун и Еспелета, а сега рискувам и репутацията на моята компания, а това наистина е твърде много. Трябва да получим цялото плащане за състезанията през 2012 г. и ни трябва сериозна гаранция за плащанията през следващите години, ако продължим да работим заедно.
    Освен неплащането, намирам правителството ви за много неучтиво, тъй като те никога не отговориха на нашите писма и не спазиха ангажиментите си, поети пред нас.
    Вярвам разбирате, че сега доверието е под нулата и вярвам разбирате, че ако проблемът не се реши веднага не само няма да има световни и европейски шампионати в България, но няма и да приемаме български състезатели в тези шампионати. Това е голям срам, защото се унищожава нещо, което заедно сме градили години наред. Знам, че Вие сте добър човек и се раздавате за спорта, за България и за нашите взаимоотношения, но сега аз нямам избор. Ако проблемът не се реши, аз трябва да действам.

    С уважение: Джузепе Луонго, Президент на Ютстрийм

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт