728 x 90

В Yamaha искат уважение между Роси и Лоренсо

    Шефът на тима на Yamaha в Moto GP Лин Джарвис заяви, че очаква „уважение” между двамата пилоти на заводския отбор през новия сезон Валентино Роси и Хорхе Лоренсо. В края на миналия сезон Лоренсо победи Роси в битката за световната титла с 5 точки в последното състезание за годината във Валенсия. Отношенията между двамата рязко

    Шефът на тима на Yamaha в Moto GP Лин Джарвис заяви, че очаква „уважение” между двамата пилоти на заводския отбор през новия сезон Валентино Роси и Хорхе Лоренсо. В края на миналия сезон Лоренсо победи Роси в битката за световната титла с 5 точки в последното състезание за годината във Валенсия.

    Отношенията между двамата рязко се влошиха, след като Роси обвини Лоренсо и звездата на Honda Марк Маркес, че действат съвместно срещу него, за да му попречат да спечели титлата. Скандалът избухна, след като Роси и Маркес се удариха на „Сепанг”.

    Джарвис на няколко пъти заяви при представянето на тима за сезон 2016, че Роси и Лоренсо трябва да загърбят случилото се през миналия сезон, за да осигурят шанс за титлата на Yamaha.

    „За нас е важно двамата ни пилоти да запазят уважение един към друг – заяви Джарвис. – Това е много, много важно за нас. Но не мисля, че на пистата ще видим нещо много по-различно от това, на което станахме свидетели през миналия сезон. Знам, че на пилотите им е трудно да забравят какво се случи в края на миналия сезон, но те трябва да гледат напред, защото ни очакват тежки битки.”

    Джарвис прогнозира, че Марк Маркес с Honda ще е най-сериозният съперник на Yamaha през новия сезон.

    „Помните представянето на Марк в двата сезона, в които той доминира в световния шампионат – обясни Джарвис. – В края на миналата година Маркес беше много силен, спечели пет състезания и съм сигурен, че битката с Honda през новия сезон ще е много трудна.

    „Не трябва да забравяме и Ducati, италианците влагат страшно много усилия и мисля, че те също ще са в челото. Съмнявам се, че пилотите на Suzuki ще могат да се борят за титлата, но определено очаквам от тях да печелят състезания, както стана миналата година в Барселона.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт