728 x 90

Ангел Караньотов и Overdrive Racing Team с подкрепа от Shell

Новият отбор по мотоспорт Overdrive Racing Team с пилот Ангел Караньотов беше представен днес на официално събитие, организирано в търговски комплекс „Shell Изток“ на бул. „Цариградско шосе“. Младият състезател, който е 4-кратен европейски шампион по Супермото и 2-кратен вицесветовен шампион в Купата на нациите, избра да се състезава с мотор Ducati Panigale R, зареден с

Новият отбор по мотоспорт Overdrive Racing Team с пилот Ангел Караньотов беше представен днес на официално събитие, организирано в търговски комплекс „Shell Изток“ на бул. „Цариградско шосе“. Младият състезател, който е 4-кратен европейски шампион по Супермото и 2-кратен вицесветовен шампион в Купата на нациите, избра да се състезава с мотор Ducati Panigale R, зареден с гориво Shell V-Power и масло Shell Advance.

Наскоро Ангел направи запомнящото се участие в първите два кръга от BMU EUROPEAN ROAD RACING CHAMPIONSHIP 2018, при което постави нов рекорд за най-бърза обиколка в състезателен формат на пистата в „Серес“. Марио Гюзелев, представител на Overdrive – официален вносител на Ducati в България, представи италианския бранд и историята му в моторните спортове.

Марио, който е основен създател на концепцията за отбора, и Ангел като състезател в него, коментира: „Overdrive Racing Team е посветен на хората с бензин в кръвта. Като вносители на Ducati, и едни от пионерите в този бизнес в България, ние сме истински запалени по моторните спортове, и искаме да развием мото-културата в България. Вярваме в Ангел и възможностите му да постигне още по-големи постижения с подкрепата на спонсорите си.“

„Shell и Ducati имат 19-годишно техническо партньорство в световен мащаб, което е едно от най-успешните в моторните спортове. Радваме се, че чрез партньорството с Overdrive Racing и пилота Ангел Караньотов можем да демонстрираме на местно ниво силната връзка между два бранда, които са обединени от страстта към моторния спорт. Вярваме в силната амбиция, способностите и мотивацията на Ангел да даде най-доброто от себе си и му желаем успех“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

График на предстоящите състезания от Балканския и републикански шампионат:
11-12-13 май – Мото парк Аданката, Румъния
2-3 юни – писта „Долна Митрополия“
15-16-17 юни – Мото парк Аданката, Румъния
6-7-8 юли – писта „Серес“
22-23 септември – писта „Долна Митрополия“
5-6-7 октомври – Мото парк Аданката, Румъния
20-21 октомври – писта „Долна Митрополия

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт