728 x 90

Готов е новият Monkey – Honda MSX125 за 2013 г.

Honda показа новия си модел мотоциклет – Honda MSX 125 за 2013 г. Машината е компактна, лесна за управление, направена от пълноразмерни части, предназначена за млади мотористи, с икономичен двигател с нисък коефициент на триене на частите, 4-степенна предавателна кутия и изключителен стил. Мотоциклетът е лесен за използване, забавен и функционален. Такава машина Honda пусна

Honda показа новия си модел мотоциклет – Honda MSX 125 за 2013 г. Машината е компактна, лесна за управление, направена от пълноразмерни части, предназначена за млади мотористи, с икономичен двигател с нисък коефициент на триене на частите, 4-степенна предавателна кутия и изключителен стил. Мотоциклетът е лесен за използване, забавен и функционален. Такава машина Honda пусна още през 1963 г. – байкът с малки колела, наречен Monkey, който се превърна в легендарен модел. Той бе наследен и допълнен от следващите поколения с DaxиApe. Така тази формула се превърна в напълно нови модели, подходящи за младото поколение ездачи, известни като „Generation Y“ в САЩ, „DekNeaw“ в Тайланд и „Street-Kei“ в Япония. Много от днешните тийнейджъри искат да имат своят двуколесен транспорт, особено след като вече могат да управляват 125-кубикови машини с категория А1 този байк би паснал отлично на техните желания. Освен това той няма да е скъп и всеки би могъл да си го позволи.
За Honda първото придобито превозно средство е важно за изграждането на лоялност към марката. След като младият моторист се сдобие с мотоциклет с малък обем, който да му допадне, той утре може да се върне към по-голяма машина от същата марка. За да се погрижат специално за това поколение ездачи, Honda произведоха и показаха MSX125 (съкращенията означават Mini Street X-treme 125). Тази машина е всичко, което се очаква от Honda като мощност, качество на изработката и функционалност, но тя носи свой собствен стил, свежест и неконвенционалност.
Произведен в Тайланд, MSX125 е достатъчно малък, за да се управлява лесно, а в същото време дава усещането за мотоциклет със стандартни размери. Машината е много подходяща за града, но става и за извънградски пътувания. Двигателят е едноцилиндров с въздушно охлаждане, обем 125 куб. см и електронно впръскване на горивото и вече е доказал качествата си. Диаметърът и ходът на буталото са 52,4 мм Х 57,9 мм, а компресията – 9,3:1. При този мотор е постигната още по-голяма икономия на гориво и плавно развиване на максималния въртящ момент 10.9 Нм при 5500 об/мин. и мощност от 7.2 кВт при7000 об/мин. Освен това моторът има 4-степенна скоростна кутия и многодисков маслен съединител, като на голям байк. Задвижването е с верига. Обемът на резервоара е 5,5 л.
Двигателят е разположен в компактното шаси със здрава и надеждна стоманена рама, обърната предна вилка, задно окачване с амортисьор, хидравлични дискови спирачки отпред и отзад, леки 12-инчови джанти, широки спортни нископрофилни гуми. Размерите (дължина х широчина х височина) са съответно 1760 мм x 755 мм x 1010 мм. Междуосието е 1200 мм, а височината на седалката 765 мм. MSX125 се предлага в четири цветови версии: Asteroid Black Metallic, Pearl Himalayas White, Pearl Queen Bee Yellow и Pearl Valentine Red.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт