728 x 90

Dynamics Design Studio IL3 – мотор с 3 гуми в редица (+видео)

Почти 100% от моитоциклетистите са убедени, че две колела са норма за мотоциклета. Британският инженер Джон Парсънс обаче е на друго мнение. Той работи като конструктор в космическа компания, а паралено през 2006 г. основава фирмата Dynamic Design Studio за разработване на мотоциклет с три колела в редица.Сега Джон Парсънс се занимава с търсене на

Почти 100% от моитоциклетистите са убедени, че две колела са норма за мотоциклета. Британският инженер Джон Парсънс обаче е на друго мнение. Той работи като конструктор в космическа компания, а паралено през 2006 г. основава фирмата Dynamic Design Studio за разработване на мотоциклет с три колела в редица.
Сега Джон Парсънс се занимава с търсене на партньори и инвеститори, за да премине към разработка и производство на Dynamics Design Studio IL3: "Карам мотори от 16-годишна възраст. Имам опит с шофирането на мотопеди, туристически мотоциклети, спортни байкове, трайълбайкове, кросови мотоциклети, ендуро и квадроциклети. Постоянно карам и се наслаждавам на моторите по пътищата на Европа. Когато през 1998 г. се заех с проектирането на мотоциклета 3х2х2, все още не бях уверен, че създаването на байк с 3 гуми и задвижване на две колела въобще е възможно. Работата е в това, че динамиката на мотоциклета и уравновесяващите сили са много по-сложни, в сравнение с автомобилите. През 2007 г. монтирах първия прототип, за да докажа, че принципът 3х2х2 работи успешно".

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт