728 x 90

КАТ София на среща със столични рокери

    Рандевуто беше проведено във връзка с откриването на мотосезона в събота, 23 март Жертвите – мотористи на пътя стават все по-малко, заяви комисар Богдан Милчев по време на пресконференцията в сградата на столичния КАТ. Той добави, че срещите между рокерите и пътните полицаи се превръщат в традиция, а двете страни поддържат непрекъснат диалог. В резултат

    Рандевуто беше проведено във връзка с откриването на мотосезона в събота, 23 март

    Жертвите – мотористи на пътя стават все по-малко, заяви комисар Богдан Милчев по време на пресконференцията в сградата на столичния КАТ. Той добави, че срещите между рокерите и пътните полицаи се превръщат в традиция, а двете страни поддържат непрекъснат диалог. В резултат за 2012 година загиналите водачи на мотоциклети в столицата са четирима. За сравнение, през 2010 година загиналите са били пет, а през 2011- осем. През изминалата година регистрираните мотоциклети са с 2000 повече от предходната, пътно-транспортните произшествия с участие на мотористи са 324, като само 1/3 са по вина на мотористите.
    Комисар Милчев посочи също, че въпреки засилените проверки, съставените актове през 2012 са с 200 по-малко от предходната година. От понеделник пътните полицаи започват засилени проверки на мотористите по широкообхватния метод в градски условия, като ще наблегнат предимно на техническата изправност. В зоните, в които се забелязва управление на превозни средства с висока скорост, ще бъдат поставени и мобилни камери.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт