728 x 90

Още 3,4 км велоалея по България в София

Започна изграждането на нова велоалея по бул.”България”. Велотрасето е от от бул. „Гоце Делчев” до бул. „Фр. Нансен” с отклонение до метростанция „Европейски съюз” (б.р.: мола зад Хилтън). Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа на София, осъществявайки връзка с велотрасето по бул.”Гоце Делчев”, бул.”Цар Борис ІІІ”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и Южен парк. Началото на

Започна изграждането на нова велоалея по бул.”България”. Велотрасето е от от бул. „Гоце Делчев” до бул. „Фр. Нансен” с отклонение до метростанция „Европейски съюз” (б.р.: мола зад Хилтън). Тази велоалея ще разшири велосипедната мрежа на София, осъществявайки връзка с велотрасето по бул.”Гоце Делчев”, бул.”Цар Борис ІІІ”, бул.”Евлоги и Христо Георгиеви” и Южен парк.
Началото на новото велотрасето е от кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев”. Прави връзка с изграденото велотрасе при НДК I част и велотрасето по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”. Предвижда се двупосочно отклонение и връзка с изграденото велотрасе НДК II част и метростанция при музея „Земята и хората”. Велоалеята е с обща дължина 3400 м и ще бъде изпълнено с цветен унипаваж и водещи ивици. Ще бъде извършен и цялостен ремонт на прилежащите тротоари, включително направа на тактилни ивици и на понижения при кръстовищата за осигуряване на достъпна среда. Ще се положи необходимата хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.
Обектът се изпълнява от фирма „УНИМЕКС-С” ООД, съгласно договор от 12.02.2013 г. на стойност 853 613 с ДДС за строителство. Предвижда се строителството да завърши към средата на май. С новата велоалея в София ще са изградени над 38 км специални пътеки за колоездачи.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт