728 x 90

Официално: Lexus представи прототипа на летящия скейтборд (много видео)

Официално: Lexus представи прототипа на летящия скейтборд (много видео)

Lexus официално представи прототипа на своята "летяща дъска" (ховърборд). В рамките на проекта Amazing in Motion японската фирма показа видео, където майсторът на скейтборда Рос Макгуран демонстрира специална техника за боравене с уреда. Проектът Lexus Hoverboard започна в началото на миналата година, с участието на учени от дрезденския Институт за изследване в областта на твърдите

Lexus официално представи прототипа на своята "летяща дъска" (ховърборд). В рамките на проекта Amazing in Motion японската фирма показа видео, където майсторът на скейтборда Рос Макгуран демонстрира специална техника за боравене с уреда.

Проектът Lexus Hoverboard започна в началото на миналата година, с участието на учени от дрезденския Институт за изследване в областта на твърдите тела и материалознанието, специализиращи в магнитната левитация. Именно тази технология лежи в основата на летящия скейтборд – силата на земното притегляне се преодолява с помощта на охладени с течен азот до минус 197 градуса по Целзий свръхпроводници в дъската и специално магнитно покритие в скейт парка.

Палубата на ховърборда е изготвена от бамбук. 200 метра от специалното покритие на пистата беше превозено от Дрезден в Испания, където специалистите са монтирали стотици неголеми магнити под цимента и дървото на скейт парк Кубейес край Барселона. "Летящата" дъска на Lexus засега остава на стадий работен модел и не е предвидена за продажба.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт