728 x 90

Не е фантастика: полицията в Дубай минава на летящи мотоциклети (видео)

Летящ мотоциклет, който може да се движи над трафика и да бъде използван в спасителни операции и за преследване на престъпници, ще бъде на разположение на полицията в Дубай в рамките на 2 години, твърди бригаден генерал Шалед Ал Разочи, генерален директор на Smart Services в емирството. На изложението GITEX (за информация и технологии в

Летящ мотоциклет, който може да се движи над трафика и да бъде използван в спасителни операции и за преследване на престъпници, ще бъде на разположение на полицията в Дубай в рамките на 2 години, твърди бригаден генерал Шалед Ал Разочи, генерален директор на Smart Services в емирството. На изложението GITEX (за информация и технологии в залива) полицията в Дубай демонстрира hoverbike сред няколко модерни технологии, които въвеждат в сила.

Мотоциклетът е с една седалка и е произведен от руската фирма Hoversurf, може да лети до 40 минути в зависимост от начина, по който се използва. Моторът тип Robocop е част от правителствения план за използване на технологиите за подобряване на услугите и сигурността в Дубай по време на Expo 2020. Това един мащабен проекп за 7 милиарда долара, очакващ да привлече 25 милиона посетители. Бригадир Ал Разочи уточнява, че за да се запази максимална сигурност, летящите мотори на местните полизаи ще се вдигат до височина от 6 метра, въпреки че могат да се извисяват и много по-високо. Дубайската полиция вече е наела хора, които да обучават униформените да летят с тези дронове.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт